PERSEen sfeerverslag van The Black Cat in Torhout.

Legendarisch pianist-componist Fats Waller zei ooit: “In jazz is het niet zo belangrijk wat je doet, maar wel hoe je het doet!” En hoe deden ze het, onze Midnight Blue Nachtegaaltjes… een versleten, oubollig en afgeschreven genre brachten ze sprankelend weer tot swinging-springing leven. Visuele clichés als felrode tuitlipjes, zwoele vingerknipjes en sensuele danspasjes inbegrepen.

De heerlijke close harmonies, de bluesy frasering, de grappige imitaties van blaasinstrumenten, het scatten… allemaal duidelijk geïnspireerd door ‘The Boswell Sisters’. Het hele repertoire werd gebracht in een fascinerende mix van ragtime, boogiewoogie, honky tonk, swing, gospel en blues.


Ad Lijnse nodigt Midnight Blue Birds uit voor zijn afscheid bij Razzmatazz podium.

Met de charmante retro-swingjazz van de Birds en de Gentlemen is het een opgewekte afscheidsavond.


Midnight Blue Birds winnen De Karen Vernimmenprijs.


Het Nieuwsblad over onze passage in het Trefpunt in Gent.

Vrolijke deuntjes, die de drie in close harmony brengen, en elkaar afwisselend laten soleren: ze doen dat achter één microfoonstatief, waardoor ze heel dicht op elkaar staan en de verbondenheid er alleen maar groter op wordt. De drie slagen er in spontaneïteit te combineren met een perfect gevoel voor timing en lichaamstaal, en dat maakt het niet alleen leuk om naar te luisteren, maar ook om naar te kijken.


Tien tips voor de Gentse Feesten

Artiesten katapulteren ons terug naar de tijd van de drooglegging, gelukkig met een lekkere pint in de hand.


Het Nieuwsblad over ons optreden bij Hoeilaart Zomert.

Hoeilaart Zomert pakte afgelopen zondag uit met Midnight Blue Birds ofte close harmonie uit de jaren twintig van de allerbovenste plank. De meiden en heren zijn zo muzikaal vervlochten dat ze ware pareltjes ten gehore brachten. 

Het stemmenmateriaal klonk hemels en de muzikale begeleiding kruidde het geheel tot een waar festijn. Ook voor het oog overigens want Midnight Blue heeft de choreografie van weleer evenzeer onder en boven de knie. Op de straat, in zaal of in de kroeg, deze formatie is zo inzetbaar dat de kans groot is dat je zo nog tegen het lijf loopt. Hou dan even halt en geniet van deze rasartiesten.